Välj en sida

Om Xact

Xact Nödbelysning AB är specialisten på nödbelysning och UPS.

Företaget startade 2019 och har huvudkontor med försäljning och lager i Malmö samt försäljningskontor i Jönköping och i Stockholm. Trots att Xact är nystartat så har alla medarbetare många års erfarenhet av nödbelysningsbranschen och vårt sortiment består av välkända produkter och fabrikat som har funnits på svenska marknaden i många år.

Xact Nödbelysning AB ägs till 60% av den välrenommerade tyska nödljustillverkaren RP-Technik GmbH samt 40% av ledning och personal i Sverige.

RP-Technik grundades 1984, omsätter ca 500mkr årligen, har 250 anställda och vi som jobbar på Xact har jobbat med RPs produkter i över 15 år. I RP-Techniks portfölj återfinns bl.a. de marknadsledande systemen för övervakning av nödbelysning Wireless Professional och Powerline Control.

Att ha en egen serviceavdelning med egna anställda medarbetare är för oss en självklarhet. Vi erbjuder teknisk support, service och driftsättningar av både våra egna nödljusanläggningar såväl som befintliga och tidigare levererade nödljus- och UPS anläggningar av andra fabrikat.

Våra medarbetare är fullt utbildade och har god erfarenhet av vilka lagar och regler som gäller för alla olika typer av nödljusanläggningar. Vi lämnar ifrån oss ljusberäkningar skapade i Relux och för oss är det en självklarhet att lämna ett genomarbetat underlag så att du kan känna dig trygga med att alla krav uppfylls i ditt projekt.

I vår produktportfölj så har vi även nödbelysningsarmaturer från flera tillverkare som vi har samarbetat med tidigare och lång tid. Detta gäller många modeller som är välkända på svenska marknaden sedan länge.

För oss är det viktigt att du, som är vår kund, känner dig trygg med oss som samarbetspartner och vi har därför 5-års garanti på nästintill alla våra armaturer inklusive batterier och ljuskällor. Denna garanti gäller utöver ALEM09 som annars inte innefattar förslitningsdetaljer såsom batterier och ljuskällor.

Vi ser fram emot att bli din samarbetspartner gällande nödbelysning och UPS.
Inget projekt är för stort eller för litet för oss.