Välj en sida

Pressrelease

Xact Nödbelysning AB slår upp portarna i Malmö där huvudkontoret med försäljning och lager återfinns samt försäljningskontor i Jönköping och Stockholm. Trots att vi är nyetablerade så har personalen väldigt lång erfarenhet från nödljusbranschen samt ett gediget sortiment med välkända produkter och varumärken.

Xact Nödbelysning ägs till 60% av den välrenommerade tyska nödljustillverkaren RP-Technik GmbH. RP-Technik har levererat armaturer till den svenska marknaden i ca 15 år och är kända för sina armaturer med hög designfaktor, kvalitet och långa garantitider. I portföljen återfinns även de marknadsledande systemen för övervakning av nödbelysning Wireless Professional och Powerline.

Övriga ägare består av ledningen och personalen i Sverige.

  • ”Det kändes helt rätt när vi fick frågan av RP-Technik om att dra igång verksamheten i Sverige i gemensam regi med tanke på vårt långa samarbete. RP är ett av Europas starkaste varumärke inom nödbelysning med sin innovativa utveckling av armaturer och system för övervakning av de samma. Enligt mig så är både de centrala batterisystemen och de trådlösa systemen för övervakningen av batteriarmaturer helt marknadsledande.”

Pontus Lindbergh, grundare och produktchef med över 20 års erfarenhet i nödljusbranschen.

RP-Technik GmbH startade 1984, har ca 250 anställda och omsätter ca 500mkr.