Göta hovrätt och Kammarrätten i Jönköping

Göta hovrätt och Kammarrätten i Jönköping - Header

Under hösten 2023 flyttar Göta hovrätt och Kammarrätten i Jönköping in i domstolsverkets nya lokaler (Kv. Götaland). Till projektet levererar Xact Nödbelysning vårt centralmatade övervakningssystem, Powerline Control, med tillhörande nödljus och hänvisningsarmaturer, i samarbete med Bravida Jönköping.

Den nya domstolsbyggnaden, ritad av arkitektkontoret FOJAB, omfattar cirka 9 000 kvadratmeter, har totalt 7 våningsplan och kommer att innehålla tio förhandlingssalar och omkring 180 arbetsplatser.

Belägen intill vackra Munksjön på Slottskajen i Jönköping blir det en modern och hållbar byggnad som samtidigt andas anrik historia och småländsk skog. Bland annat genom att lyfta material som sten och trä.

En samlokalisering för Hovrätten och Kammarrätten ger fler möjligheter till samverkan.
Hovrätten är i mycket stort behov av fler och bättre förhandlingssalar med högre säkerhet. Därför har säkerheten varit en viktig aspekt i projektet. Några förhandlingssalar kommer att vara säkerhetssalar och i den gemensamma entrén kommer det att finnas en fast säkerhetskontroll med ett röntgeninspektionssystem.

Projektet genomförs i nära samverkan mellan Serneke, Castellum och Domstolsverket.

Totalentreprenör: Serneke
Fastighetsägare: Castellum
Hyresgäst: Domstolsverket
Arkitekt: FOJAB (Bild)
Elinstallatör: Bravida Sverige AB

Källor: domstol.se, serneke.se, castellum.se