Hyllie Terrass

Hyllie Terrass - Xact Nödbelysning - Header

I Malmö (Hyllie) växer Skanskas första klimatneutrala kontorsbyggnad fram. Till projektet Hyllie Terrass levererar Xact Nödbelysning vårt trådlöst övervakande nödbelysningssystem, Wireless Professional tillsammans med våra nödbelysningsarmaturer V-Sign och BoxLed, i samarbete med Eitech Electro AB.

Kontorshuset omfattar 12 våningsplan, får en uthyrningsbar yta på 14 000 kvadratmeter och är Skanskas första klimatneutrala kontorsbyggnad. Hyllie Terrass är ett av de få projekt i Sverige som ingår i Swedens Green Building Councils pilotstudie om att NollCO2-certifiera byggnader. Den nya certifieringen, syftar till att påskynda omställningen till en klimatneutral byggbransch. Certifieringen kräver att byggnadens livscykels klimatpåverkan redovisas och sedan balanseras med klimatåtgärder till nettonoll klimatpåverkan. Livscykeln inkluderar allt från tillverkning och transport av byggdelar till byggprocesser, användandet och sluthanteringen.

Utöver NollCO2-certifieringen kommer Hyllie Terrass dessutom att hållbarhetscertifieras enligt SGBC:s system LEED samt hälsocertifieras enligt WELL. WELL-certifieringen sätter människans hälsa och välmående i centrum. Något som märks tydligt i Hyllie Terrass.

Fastigheten är utformad för välmående och prestation. Här möts hyresgästerna bland annat av ett drive-in cykelhotell med servicestation, det finns lånecyklar som uppmuntrar till ett hållbart och hälsosamt resande, dusch- och omklädningsrum med förvaringsskåp, restaurang med ett hållbart och hälsosamt koncept och gym i entréplan.

Byggherre: Skanska Fastigheter Malmö AB
Arkitekt: Cobe Arkitekter (Bilder)
Elinstallatör: Eitech Electro AB

Källor: skanska.se, malmo.se