Xact Nödbelysning AB – Originalleverantören som man vänder sig till!

Från och med den 1:a januari 2021 är Xact Nödbelysning ensam leverantör av samtliga nödbelysningsprodukter från den välkända tyska tillverkaren RP-Technik GmbH.
En självklar utveckling då Xact Nödbelysning AB ägs till 60% av just RP-Technik.

Vi är mycket nöjda och stolta att få exklusivt representera vårt moderbolag på den svenska marknaden och ser fram emot många goda samarbeten framöver.

Nya men bestående produktnamn.

Vi har under övergångsperioden 2020 delat rättigheterna att sälja och leverera med en annan aktör på marknaden och nödljusarmaturerna har under denna tid haft olika produktnamn hos oss och dem, vilket kan ha gjort det lite komplicerat för Er kunder.

Numera är det nedanstående namn och artikelnummer på produkterna som gäller och vi kan naturligtvis hjälpa Er att översätta de gamla namnen och artikelnumren om det behövs. Vi känner stor glädje och styrka i att kunna fortsätta leverera dessa välkända originalprodukter framöver som redan funnits på den svenska marknaden i över 20 år.

Övervakningssystemen för nödbelysning som går att lita på.

I vårt och RP-Techniks sortiment ingår även det centralmatade övervakningssystemet för nödbelysning, Powerline Control samt systemet med trådlös övervakning av batteriarmaturer, Wireless Professional. Även gällande dessa system så ligger försäljningsrättigheten numera helt och hållet på Xact Nödbelysning.

Powerline Control

Powerline Control är central strömförsörjning med möjlighet till adresserad övervakning på armaturnivå dvs. varje armatur får en dedikerad och unik adress samt kan exakt lokaliseras på ritning. Du kan naturligtvis kontrollera din anläggning externt via din vanliga webbläsare och enkelt lokalisera armaturerna på ritning som lagrats i systemet. Som standard kan du få e-post och relälarm från aggregatet vid eventuella fel.

Läs mer om övervakningssystemet Powerline Control.

Wireless Professional

Wireless Professional är trådlös övervakning på armaturnivå av upp till 1.000 nödljusarmaturer med inbyggda batterier per system.
Alla armaturerna har förprogrammerade adresser och alla armaturerna kommunicerar med varandra i sk. meshnätverk.
Wireless Professional använder 868MHz vilket ger fördelen med långa avstånd mellan armaturerna.

Läs mer om övervakningssystemet Wireless Professional.

En leverantör och samma servicepartner.

För Er som kund innebär detta att Ni kan känna Er trygga med att kontakta Xact Nödbelysning AB när det gäller:

  • Köp av nödbelysningsarmaturer, nödljusaggregat och centrala övervakningssystem i nya projekt.
  • Ersättningsarmaturer, aggregat och reservdelar som passar in i tidigare projekt med installerade RP-produkter.
  • Service, underhåll och reservdelar till RP-Techniks produkter. Vi har egen serviceavdelning som hjälper Er med alla frågor.

Xact Nödbelysning – Specialisten på nödbelysning och UPS.